Bara vanligt vatten.

2010-10-25 @ 22:06:08

Jag måste börja dricka mer vatten varje dag, urusel på det. Minst 1,5 liter - vilket motsvarar 6-8 glas, hjälp! Men se bara vad som händer om man inte dricker vatten, när det är brist på vatten i kroppen;

  • Låg vattenkonsumtion leder lätt till förstoppning.
  • Låg vattenkonsumtion leder till trötthet, sämre intellekt, koncentrationsförmåga, och prestationsförmåga. Bara några procents vattenbrist får oss i obalans och försämrar kroppens funktionalitet. Vid 10 % vattenbrist drabbas du lätt av värmeslag, 20 % vattenbrist leder till uttorkning av kroppen och tillsist död.
  • Låg vattenkonsumtion försämrar fettförbränningen och försämrar muskeluppbyggnaden i kroppen samt bryter ner muskler.
  • Låg vattenkonsumtion anses av vissa kunna vara en viktig grundorsak till en rad sjukdomar som exempelvis ledgångsreumatism, magsår, tarmsjukdomar m fl.
  • Ett tecken på onaturligt stor vattenbrist är ofta återkommande muntorrhet.
  • Låg vattenkonsumtion kan även lura kroppen att känna sig hungrig.
  • Obs! Alkohol och kaffe är vätskeutdrivande.
Ovan lärde jag mig idag, jag börjar bli riktigt allmänbildad på jobbet! Höhö! :)
Texten i punkterna kommer från denna sida.



Har precis skrivit färdigt ett testprov på nätet, 64 av 70 rätt, göttgött! Nu blir det en snabb kopp te och sedan sängen för fröken trötter (jag lovar att jag inte ska låta tebladen ligga och dra länge)!

Sorry!

2010-10-24 @ 21:30:22


Hihi, underbar reklam!

Score!

2010-10-24 @ 17:21:44
57 av 70 rätt, inget toppresultat, men i alla fall godkänt! Nu tänkte jag unna mig att kolla på en film i alla fall, sedan får det bli ett test till. :)

Regn, regn, regn.

2010-10-24 @ 15:56:40
Kan det bli roligare? Javisst kan det det! Med lite tvättning och teoriplugg till körkortet. Lovely!

Har precis hängt upp en massa underkläder och strumpor på tork. Jag hatar att tvätta strumpor, de tar liksom aldrig slut när man väl ska hänga upp dem. Trosor likaså!
Ska nu ladda upp med lite fika, en stor kopp te, leverpastejmacka samt ett wienerbröd och sedan ska jag ta tag i teorin också.

Helst av allt skulle jag vilja krypa upp i soffan och kolla på film, eller upp i sängen och fortsätta läsa på Gömda (Liza Marklund), men då tror jag nog pappa går i taket (nackdelen med att fortfarande bo hemma, ååh, vad jag vill fytta!). Så, bäst att sätta fart! Kram!

Fredag.

2010-10-22 @ 21:53:32
Jag hade en ny utbildningskontroll igår. Och jag var så jävla grym! Gick skitbra, kändes skitbra, ja - skitbra helt enkelt! När Alex och jag var tillbaka så gick vi in till kontoret där Maria och jag bokade tid för teori och uppkörning. Nu fan! Peppar peppar! Har lite lektioner innan det är dags, så lite finslipning först, men sen! Sikta mot stjärnorna!

På kvällen var det dags för Mamma Mia med mamma och pappa, som vi bokade för så länge sedan så. Typ i våras va? Den var grym! Låg och nynnade på musiken hela kvällen, tog ett tag innan jag kunde somna. Så nöjd så!

Dagen idag. På jobbet har det gått riktigt segt, har i alla fall hunnit lära mig en del (men inget jobbnyttigt kanske). Till exempel att det är 95 mg koffein i kaffe och 50 mg koffein i svart te. Använder man mycket teblad och låter teet dra länge kan det till och med bli upp mot 100 mg koffein, så energidrycker - släng er i väggen! Har även lärt mig lite om valar, en blåval väger till exempel 150 ton och kan bli upp mot 33 meter, stora bjässar alltså!

Längtar efter sängen. Jag är trött! Har jobbat 5 dagar i sträck nu vilket jag inte direkt är så van vid ännu. Var ju max 4 dagar och sedan ledigt under sommaren. Men nu är det höst, bort med sommaren, blicka framåt, höstmys. Eller ja, vinter kan man väl säga att det är, första snön kom idag ju! Här i Nacka är det helvitt, något jag var jätteförvånad över när jag kom från stan där det är barmark.
Jaja, mamma är snart hemma, tänkte gå och möta henne vid bussen. Behöver börja röra på mig. Powerwalka och gymma eller nåt. Sen är det in i värmen igen och se slutet av Idol och sedan blir det sängen. Tjing!

101010

2010-10-10 @ 22:39:26
Söndag.
Sovit.
Tvättat. Städat.
Läst.
Pluggat. Fas ABCF äntligen avklarat.
Glad.
Trött. God natt.

Pepp!

2010-10-06 @ 22:07:35
Nu mår jag lite bättre:



Bra avslut på denna dag! Nu blir det en kopp te och sedan sängen. Puss & kram & godnatt!

Pissimississippi!

2010-10-06 @ 20:46:33
Körlektionen idag gick skit. Känns som att jag bara står och stampar på stället nu och inte kommer någonstans. Visst, jag får mig några tankeställare varje gång, men det känns inte som jag kommer vidare. Otroligt irriterande! Vill ju ha mitt körkort NUUUU!
Ja, vi får väl se hur det går imorgon. Kan ju inte direkt bli värre?

För övrigt så är det inga troll i mina käkar inte. Något man kan vara glad över i alla fall.

Ny vecka - nya utmaningar

2010-10-04 @ 23:28:40
Måndag (idag alltså): Förflutit utan missöden. Fått bort en massa skit på jobbet. Ätit tre och en halv kanelbulle. Tisdag: Tandläkaren, usch! (Gissa hur många hål?) Jobbet.
Onsdag: Körlektion. Jobbet. Färga håret?
Torsdag: Ledig. Körlektion. Halkutbildning på Gillingebanan (lite nervös faktiskt).
Fredag: Jobbet. Avslutningspartaj! :)
Lördag: Bakisdag! :)
Söndag: Tvätta. Städa. Tjoho!

RSS 2.0