Mamma Mia!

2010-02-28 @ 22:14:54
Mamma satt och läste i senaste Mersmak, tidningen man får när man är medlem hos Coop. Så får hon syn på en annons för Mamma Mia, som med sin internationella turné kommer till Sverige i höst. Är man Coop-medlem så får man 100 kr rabatt per biljett.
Mamma börjar mummla om att man kanske ska gå, att 300-400 kr (som hon tror att biljetterna kostar) är väl värt för att se den. Jag är inte sen att nappa (även om jag tror att biljettpriset är mycket högre), kilar efter min bärbara och går in på Ticnet, via Live Nation som annonsen hänvisar till. De bästa platserna kostar 630 kr, mamma smäller av. Så får hon syn på att handikappsplatserna kostar 480 kr.

Men om vi kommer dit med rullstol, ser showen och sen när den är slut så reser vi på oss och säger: Åh, (Mamma Mia!) ett mirakel, jag kan gå!

Jag tittar på mamma, hon ser gravallvarlig ut och så brister vi båda ut i gapskratt. Sen börjar mamma ångra vad hon sa:

Nej, usch, så får man inte säga...

Och jag skrattar om möjligt ännu mer.

Tillslut kom vi fram till att med 100 kr rabatt så kostar biljetterna 530 kr, vilket egentligen inte är sådär jättemycket. Eller okej, jag tycker inte det är så mycket medan mamma fortfarande sitter och muttrar. Vi börjar leta efter bra platser och finner till slut tre platser till oss samt pappa torsdagen den 21 oktober. Mamma börjar bli lite taggad igen, se glad ut. Så är det dags för betalningen och mamma får stora ögon när hon inser att det tillkommer serviceavgift också. Muttrandet kommer tillbaka. Ögonen skjuter blixtar. Och jag bara skrattar. 

Och vet ni? Någonstans, så tror jag att hon önskar att hon vore lite, lite handikappad. Men bara för en kväll.


Inget konstigt alls.

2010-02-27 @ 23:47:03
Lördag.
Sovmorgon.
Curling. Guld.
Städa. Röja.
Kladdkakemuffins.
Skotta snö. Snölykta.
Diska.
Melodifestivalen. Neo. Anna. Inget konstigt alls.
Slalom. Brons.
Wonderful Place.


Pissig torsdagsmorgon.

2010-02-25 @ 10:12:57
Vaknade upp med mensvärk, träningsvärk och ovanpå det otroligt trött. Min dag kan inte börja bättre. :(

Kvällen igår slutade inte alls riktigt som jag hade tänkt mig, men vem hade egentligen trott något annat? Efter att jag betalat fakturan så fastnade jag vid tv:n istället och såg herrarnas stafettlopp, inte så pissigt att se när man får ett guld, men blev ju rätt sent. Typiskt mig med andra ord.

Kvällsnöje.

2010-02-24 @ 20:09:41

Efter ett struligt avslut på jobbdagen, som inte riktigt löste sig (får ta itu med det imorgon), är jag nu äntligen hemma och har fått lite mat i magen. Känner mig trött och sliten, men har en del småfix att göra innan jag ska krypa i kojs.

1. Betala räkning, fick hem en mobilräkning idag och med min historik inom just mobilräkningar (läs påminnelsefakturor, följd 95 spänn extra) tar jag och fixar den på en gång.
2. Bädda sängen, eftersom det inte blev gjort igår.

Detta är ändå sysslor som blir av någorlunda snabbt, vilket är skönt. På köksbordet väntar en oläst Veckorevyn så den får följa med mig till sängs när det blir dags. Så ja, kram och god natt!


Visste du att?

2010-02-24 @ 16:28:13

Kan ni gissa vad det här är?



Det är så Cashewnöten ser ut, som i själva verket är ett frö. Det röda (finns också gula) är den så kallade Cashewäpplet, en skenfrukt som egentligen är mer lik en paprika. Under sitter en stenfrukt, som innehåller den lilla Cashewnöten. Frukterna sitter på ett träd som ursprungligen kommer från nordöstra Brasilien, men nu odlas även träden i tropiska områden.





Som nog de allra flesta vet så används nöten som snacks eller i matlagning, men visste ni att det även finns Cashewfruktjuice? Juicen är en vanlig dryck i Brasilien och även som ingrediens i den indiska alkoholdrycken Feni.

Ja, se så lärd man kan bli under en tråkig stund på jobbet! :)


Attention please?

2010-02-23 @ 22:58:33
Idag var det tydligen en brand någonstans i byggnaden alternativt brandövning med full beredskap, något Åse och jag inte märkte av alls - till en början. Vi hörde sirener utanför, men inget vi direkt tänkte på, åker förbi nästan någon bil med sirener varje dag. Tiden gick och så hörde jag någon som pratade alldeles i närheten, liksom bakom mig.
Åse, är det där din mobil, frågar jag med tanken på att hennes mobil säkert ligger inne i pentryt.
Nej, min ligger här, säger Åse och klappar lite lätt på sitt skrivbord.
Jag öppnar dörren och ljudet växer - men var sjutton kommer det ifrån? Och vad är det? Vi ser frågande på varandra varefter vi reser på oss, går in i pentryt, öppnar dörren ut mot korridoren och då, då hör vi det klart och tydligt:

Piiiiiiiip.
Faran över, faran över. Det är nu åter tillåtet att vistas i byggnaden.
Piiiiiiiip.
Attention please, attention please. You are now allowed to stay in the building again.
Piiiiiiiip.

Va, vadå? Vad har hänt? Vilken fara? Aha, sirenerna var såklart brandbilar! Men vadå, har det brunnit? Vart tog brandlarmet vägen? Kan ju vara bra att man hör det!? Att de varnar innan?
Vi kilar iväg mot dörren ut mot gatan och javisst, längre ner på gatan står hela tre brandbilar och en drös med människor. Påpälsade och ivrigt pratande om branden, om att ett larm gick...
Det är ju inte så att vi spelar hårdrock på högsta volym och har knäck i öronen. Till och med WH, våra grannar stack ut huvudet i korridoren och undrade vad det var som stod på. Hur kan man missa ett brandlarm? Känns som ett säkert ställe att jobba på, hmm, harkel.


Efter jobbet pallrade jag iväg mitt feta, lata arsle för att träna lite aerobics. Kul var det, men känner mig trött och sliten här hemma nu. Mina planer på att bädda om sängen och skrubba mig från topp till tå slopades helt. Det tar vi igen imorgon istället.
Nej, dags för sängen, morgondagen bjuder på frukostmöte med Gallerian och förhoppingsvis en och annan beställning. :)

Hjälp!

2010-02-17 @ 21:11:07
Hjälp, vilken jättekrasch Anja gjorde nyss! 60 meter! Otäckt!

Det här med tid är lustigt.

2010-02-17 @ 20:57:01
Ibland går tiden fort, som under de senaste timmarna - på väg ut från jobbet trodde jag bergsäkert att det var tisdag, tji fick jag, det är ju onsdag. På bussen på väg hem trodde jag det var torsdag och tänkte: Shit, jag måste köpa tv-tidning! Men nej, tji fick jag igen, det är ju faktiskt fortfarande onsdag idag.

Om vi backar tillbaka lite i tiden, före bussen men efter jobbet så försvann jag in på Pocketshop en snabbis, där min idé på pappas födelsedagspresent började gå i stöpet. Och med bara några dagar kvar till hans födelsedag så börjar jag få lite panik på vad jag ska köpa. Ytterligare ett exempel på att tiden går allt för fort alltså, förut fanns ju "all tid i världen" - men som vanligt krymper den fort ner till ingenting när det är något man måste få gjort, något viktigt men krångligt.

Sen har vi då när tiden går så extremt lå-å-å-å-å-ångsamt. Efter Pocketshop försvann jag in på H&M där jag föll för en vårjacka, som fick följa med hem. Men egentligen känns köpet så onödigt, för att det just nu råder evig vinter. När blir det vår egentligen? Då man kan gå i vårjacka och tunna tygskor, äta glass i solen, sitta på uteserveringarna, damma av solglasögonen? Då braskaminen, varm choklad och lukten från blöta vinterkläder är ett minne blott?

Det här med tid är lustigt.

2010-02-15 15:15:15

2010-02-15 @ 15:32:33
Nu är jag och Linnea anmälda till Högskoleprovet våren 2010.
Jag är inte ett dugg taggad. Kul!


Lördag.

2010-02-13 @ 12:48:18
Vaknade strax före 8 idag och planen var att gå och träna step i Sickla, men icke sa Nicke. Min hals krånglar igen, vilket den har gjort från och till i typ 2-3 månader - I don't get it!? Värst brukar det vara på morgonen, då det gör ont att svälja, känns raspigt och irriterat. Under dagen brukar det försvinna, småhostar lite, men inget mer, är dock röd i halsen... Hur får man det att försvinna? Är det det jävla pisskalla vädret som får min hals att krångla? Luftfuktigheten? Eller är det ett virus som inte vill ge med sig? För någon vecka sedan när jag var ordentligt förkyld besökte jag ju vårdcentralen i Orminge, hon kände på halsen, tittade i halsen och lyssnade på lungorna, allt var okej. Stööööört!
Så istället för att träna bokade jag av passet och gick och lade mig igen. Sedan blev det frukost med melodikrysset och nej, det är inte jag som löser det, även om jag brukar hjälpa till ibland, utan mamma. Nu har hon åkt iväg och handlat, jag har läst lite bloggar, besökt farmen (ja, jag är lite beroende) och ska nu ta itu med de roliga helgsysslorna; tvätta, städa, fixa och dona.

Ikväll ska jag vara lite kulturell, mamma släpar med mig på teater, Hamlet på Stadsteatern inne i City. Är inte sådär jätteförtjust i teater, men kan kanske bli rätt kul i alla fall, den som lever får se!
Och vet ni vad? Imorgon är det hjärtansdagen, min födelsedag, hoho! :) Mina planer: mysa, äta tårta, mysa och sedan möta upp Linnea och Erdem för bio på Heron - Snabba cash!

Nej, dags för hårdhandskarna, här ska röjas! Kram kram

Ät mer frukt!

2010-02-10 @ 12:16:58


Jag och Linnea är sugna på chips...

Dum dröm och korvstroganoff.

2010-02-09 @ 22:02:06
Natten till idag hade jag en minst sagt obehaglig dröm. För att göra en lång dröm kort: jag hade flyttat in hos bror min och fått ta över hans lilla sovrum, som ligger vägg i vägg med hans stora sovrum. Vaknade under natten och hörde ett och annat ljud från rummet, där både bror och brors flickvän var. Något jag inte har lust att drömma igen, då jag i drömmen inte kunde somna om och tvingades lyssna på deras jävla maraton och inte vaknade jag från drömmen heller. Trevligt. Mycket trevligt.

Igår skrev jag ju om att jag snöat in lite på korvstroganoff, räckte till och med till en lunchlåda;



Eftersom jag bjöd Linnea på lunch igår (lasagnen - stavning?) så kom hon med lunch till mig idag då hon kom in till jobbet efter sitt läkarbesök. Och gissa vad hon hade köpt? Haha! Korvstroganoff, såklart! Jag var lika glad för det, stroganoff är gott ju. :)

Nu ska jag smälla i mig lite glass (förlåt Linnea, men jag lovar att ge järnet på aerobicsen på torsdag) och sedan sova.

/Korvstroganoffgalna Camilla

21:21.

2010-02-08 @ 21:21:00

Precis ätit middag - korvstroganoff med ris (något jag varit enormt sugen på flera dagar) - och nu är det dags för en kopp te, sedan blir det sänggång.

Jag var duktig och valde bort pizzan till lunch, det blev lasagne och - hör och häpna - sallad! Tomater, grönsallad, champinjoner, gurka och paprika fick följa med "hem" från NK. Var en ganska så lugn dag på jobbet, men full fart i alla fall. Jag och Linnea kom på en nu arbetssyssla, göra en dummiespärm för gröngölingarna i sommar, så vi slipper alla hojtanden och enkla frågor. :) Sen var det alla helgens beställningar, en hel del telefonsamtal, lite mail och så kunderna som kom in i butiken förståss.

Efter jobbet drog jag vidare till Sickla och Friskis&Svettis, inte för att träna utan för att kolla upp hur det ligger med mitt Nacka-Värmdö kort. Jag kunde använda mitt gamla som redan var laddat och klart, så åkte dit lite i onödan. Tur att jag försov mig imorse och inte hann förbi Sickla då, för oj vad jag hade blivit sur! Gick vidare in i köpcentret istället och fann lite gott och blandat, skinnhandskar, underkläder, ullstrumpor... Nu kan jag äntligen slänga min knögliga svarta bh, men känner jag mig rätt lär den ligga kvar i byrålådan som en akutbh eller något, haha. :)

Nu kallnar min kopp med te, på återseende!


Var på väg att få en mindre hjärtattack när jag publicerade och sidan inte ville visas nyss. Backade, ingenting kvar, klickade mig framåt och se där - texten! Puh!

Pizza.

2010-02-08 @ 14:01:42
Det är inte okej att vara sugen på pizza till lunch samma vecka som träningskortet börjar gälla.


5.

2010-02-07 @ 19:30:32
Veckans knäppaste: Mamma som läste gröna pepparkakshanddukar i sin bok istället för gröna pappershanddukar. Jag förstod inte alls vad mamma tyckte var så konstigt.
Veckans knasigaste: Jag och Åse som lekte Towerbloxx med minifaluballongerna och våra kontorsstolar under en tråkig stund på jobbet.
Veckans konstigaste: Jordgubb och banantuggummi, otroligt konstig blandning för tuggummi, men ganska så gott i alla fall. Smakar lite som frukttuggummi!



Veckans fynd: Höganäs tekanna och tekoppar på rea.
Veckans "aj": Hepatit A-sprutan som gjorde min arm stel och öm.
Veckans träning: Skotta snö, puh!
Veckans mest logiska slutsats: Skulle köpa vin till mamma och pappa och visste inte alls vad jag skulle välja, så fick jag syn på ett vin som hade en häst på etiketten - och (före detta?) hästtjej som jag är fick den följa med hem - ett vin med en häst på etiketten måste ju helt enkelt vara gott!



Veckans duktigaste: Jag och Linnea har köpt gymkort. De lata dagarna är förbi!
Veckans roligaste: Utekväll med Åse, Henning och Fredrik. Schlager med middag på ett ganska så tomt Ett ställe (Dolph var underbar! Hahahaha!), bowling på Kungsholmen och därefter Ett ställe igen med en dans, dans, dans. Trots en kanske 2 glas vin, 4 cider, en jäger och en Flying hirsch (jäger + Red bull) så mår jag ganska så bra idag, dock träningsvärk i benen efter alla dans och skoskav efter för små skor.



Veckans sjukdom: Hosta och halsont som inte riktigt vill ge med sig. Otroligt irriterande!

Jag är så jävla bra.

2010-02-03 @ 17:13:00



RSS 2.0